Postup:
1. Polovinu brambor uvaříme ve slupce doměkka a ješte teplé je oloupeme. Druhou polovinu za syrova oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do vody, aby nezčernaly.
2. Ze syrových brambor důkladně vymačkáme vodu, přidáme nastrouhané vařené brambory, opečenou housku, nakrájenou petržel a vše zlehka promícháme.
3. Směs zalijeme řídkým těstíčkem z mléka, vajec, krupičky a soli a opatrně zpracujeme.
4. Těsto necháme odpočinout a poté z něj vytvarujeme koule o hmotnosti asi 80 g.
5. Vaříme v osolené vodě přibližně 25 minut a po vyjmutí knedlíky pretřeme rukou namočenou ve studené vode – budou krásně hladké. Na závěr knedlíky potřeme rozpušteným máslem.
Gastro tip: Horácké knedlíky podáváme obdobně jako chlupaté knedlíky, tj. posypané smaženou cibulkou.
Poznámka: Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař MAKRO Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách MAKRO.