Postup:
1. Den staré pečivo nakrájíme na kostky o velikosti cca 1,5 cm a podle potřeby je zvlhčíme mlékem.
2. Petržel nakrájíme a smícháme s moukou, vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Do žloutků nastrouháme muškátový oríšek, osolíme a vyšleháme do pěny.
3. Z bílků ušleháme pevný sníh, opatrně ho spojíme se žloutky a po částech přidáváme mouku – těsto musí zustat nadýchané. Na závěr zlehka vmícháme nakrájené pečivo
4. Knedlík vaříme zabalený do potravinové fólie (nebo alobalu) 45 minut ve vodě při teplotě 80 °C, nebo 45 minut v páře při stejné teplotě (po 20 minutách obrátíme).
5. Uvařený knedlík necháme zchladnout, odstraníme fólii a potřeme jej rozpušteným máslem.
Gastro tip: Správně připravený karlovarský knedlík je měkký a vláčný a vsakuje se do něj omáčka.
Poznámka: Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař MAKRO Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách MAKRO.