Postup:
1. Z droždí, části mléka a mouky přípravíme kvásek, který necháme vykynout při teplotě 37 °C.
2. Ze zbylé mouky, soli, vejce, mléka a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, a vmícháme do něj pokrájené pečivo.
3. Těsto rozdělíme na díly a vytvoříme z nich bochánky, které necháme nakynout. Poté vytvarujeme válečky, necháme je znovu nakynout a následně je vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut (po 10 minutách obrátíme).
4. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propícháme je vidličkou a potřeme rozpuštěným máslem.
Poznámka: Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař MAKRO Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách MAKRO.