Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Perníkový knedlík

Perníkový knedlík

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 500 g perníku na strouhání
  • 500 g žemle
  • 400 ml polotučného mléka
  • 200 g vajec
  • 110 g hrubé mouky
  • 20 g soli
  • 0,5 g mletého muškátového květu

Postup:

1. Dvě třetiny perníku nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme a smícháme s moukou. 

2. Žemli nakrájíme na stejné kostičky jako perník a oddělíme žloutky od bílku. 

3. Do žloutku přidáme trochu mléka, přisypeme mouku se strouhaným perníkem, sůl, muškátový květ a vymícháme hladké těsto, do nějž následně přidáme sníh z vyšlehaných bílků. 

4. Hmotu promícháme s kostičkami žemle a perníku a vytvarujeme do válečku. 

5. Perníkový knedlík zabalíme do fólie nebo vymaštěného alobalu a vaříme cca 28 minut v páře.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Další sortiment