Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Velikonoční nádivka

velikonocni_nadivka-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 5  špaldových žemlí
  • 200 g vařeného uzeného masa
  • 200 ml mléka
  • 4  vejce
  • 75 g  másla
  • 2 hrsti kopřiv
  • 1 hrst listové petržele sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • máslo na vymazání formy
 

Postup:

1Pečivo nakrájejte na malé kostky. Dejte na plech a vysušte při teplotě 150 °C (asi 15 až 20 minut). Troubu rozehřejte na 180 °C.

2. Kopřivy spařte ve vroucí vodě. Sceďte a ihned zchlaďte ve studené vodě. Znovu sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a nakrájejte. Petržel nasekejte nadrobno. Uzené maso nakrájejte na kousky.

3. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte v míse. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh. Máslo rozpusťte v rendlíku. Kulatou formu na koláč nebo pekáček vymažte máslem.

4. Do mísy dejte pečivo. Zalijte mlékem a opatrně promíchejte. Přidejte uzené maso, petržel, spařené kopřivy, žloutky a máslo. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

5.  Opatrně promíchejte. Přidejte menší část sněhu z bílků a jemně promíchejte. Poté přidejte zbytek sněhu a znovu jemně zapracujte. Připravenou směs dejte do vymazané formy a rovnoměrně rozložte. Dejte do trouby a upečte dozlatova (asi 30 minut).

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež