Postup:
1. Do vývaru vložíme maso na polévku, přivedeme k varu a sebereme pěnu.
2. Cibuli prošpikujeme hřebíčkem a bobkovými listy a přidáme ji do vývaru. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny.
3. Když se maso začne při propíchnutí vidličkou rozpadat, vyjmeme je z vývaru a odložíme stranou. Spolu s masem vyjmeme i cibuli.
4. Zeleninu a brambory nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do vývaru a vaříme, dokud nejsou „na skus“.
5. Poté přidáme bílé zelí. Na proužky nakrájenou červenou řepu zlehka podusíme v pánvi.
6. Přidáme cibuli a šťávu z citronu.
7. Přisypeme zbytek zeleniny a podusíme dalších 5 minut.
8. Poté směs přidáme do vývaru, krátce povaříme a ochutíme solí a pepřem.
9. Před podáváním nakrájíme uvařené maso na kousky a vhodíme je zpět do polévky.
10. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
11. Na talíři lze boršč dozdobit ještě zakysanou smetanou nebo crème fraîche.