Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Boršč

Boršč

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 2 hod 30 min

Ingredience:

 
  • 2000 ml hovězího vývaru
  • 600 g masa na polévku
  • 1 cibule
  • 6 hřebícku
  • 2 bobkové listy
  • ½ pórku
  • 2 mrkve
  • 1/8 celeru
  • 600 g brambor
  • ¼ bílého zelí
  • 600 g červené řepy
  • 2 malé cibule
  • 1 citron
  • 2 rajčata
  • 1 sladká paprika
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup:

1. Do vývaru vložíme maso na polévku, přivedeme k varu a sebereme pěnu.

2. Cibuli prošpikujeme hřebíčkem a bobkovými listy a přidáme ji do vývaru. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny.

3. Když se maso začne při propíchnutí vidličkou rozpadat, vyjmeme je z vývaru a odložíme stranou. Spolu s masem vyjmeme i cibuli.

4. Zeleninu a brambory nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do vývaru a vaříme, dokud nejsou „na skus“.

5. Poté přidáme bílé zelí. Na proužky nakrájenou červenou řepu zlehka podusíme v pánvi.

6. Přidáme cibuli a šťávu z citronu.

7. Přisypeme zbytek zeleniny a podusíme dalších 5 minut.

8. Poté směs přidáme do vývaru, krátce povaříme a ochutíme solí a pepřem.

9. Před podáváním nakrájíme uvařené maso na kousky a vhodíme je zpět do polévky.

10. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

11. Na talíři lze boršč dozdobit ještě zakysanou smetanou nebo crème fraîche. 


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina