Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Boršč

Boršč

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 2 hod 30 min

Ingredience:

 
  • 2000 ml hovězího vývaru
  • 600 g masa na polévku
  • 1 cibule
  • 6 hřebícku
  • 2 bobkové listy
  • ½ pórku
  • 2 mrkve
  • 1/8 celeru
  • 600 g brambor
  • ¼ bílého zelí
  • 600 g červené řepy
  • 2 malé cibule
  • 1 citron
  • 2 rajčata
  • 1 sladká paprika
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup:

1. Do vývaru vložíme maso na polévku, přivedeme k varu a sebereme pěnu.

2. Cibuli prošpikujeme hřebíčkem a bobkovými listy a přidáme ji do vývaru. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny.

3. Když se maso začne při propíchnutí vidličkou rozpadat, vyjmeme je z vývaru a odložíme stranou. Spolu s masem vyjmeme i cibuli.

4. Zeleninu a brambory nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do vývaru a vaříme, dokud nejsou „na skus“.

5. Poté přidáme bílé zelí. Na proužky nakrájenou červenou řepu zlehka podusíme v pánvi.

6. Přidáme cibuli a šťávu z citronu.

7. Přisypeme zbytek zeleniny a podusíme dalších 5 minut.

8. Poté směs přidáme do vývaru, krátce povaříme a ochutíme solí a pepřem.

9. Před podáváním nakrájíme uvařené maso na kousky a vhodíme je zpět do polévky.

10. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

11. Na talíři lze boršč dozdobit ještě zakysanou smetanou nebo crème fraîche. 


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina