Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: až 45 min

Ingredience:

 
  • 2 000 g hovězí vývar, vlastní výroba
  • 130 g Horeca Select cibule žlutá
  • 100 g máslo 82%
  • 100 g Aro mouka hladká
  • 900 g Horeca Select brambory varný typ B
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer bulva
  • 100 g petržel kořen
  • 100 g kapusta čerstvá
  • 10 g houby sušené
  • 30 g česnek čerstvý
  • 1 g kmín mletý
  • 1 g Horeca Select pepř černý mletý
  • 10 g Horeca Select majoránka čerstvá
  • 10 g Horeca Select petržel listová
  • 15 g sůl kamenná


Cena za jednu porci:
11,08 Kč

Postup

Příprava polévky (asi 45 minut):

1. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle dosklovata.

2. Pak přisypeme hladkou mouku, snížíme příkon tepla a pozvolna restujeme do nazlátlé barvy.

3. Takto orestovanou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme metlou, ochutíme solí, kmínem, mletým pepřem a prováříme asi 20 minut.

4. Během varu přidáme do polévky oloupané, na hrubší kusy nakrájené brambory a kořenovou zeleninu.

5. Sušené houby krátce namočíme do horké vody a přidáme i s ní do polévky.

6. Polévku vaříme do úplného změknutí přidaných surovin.

7. V závěru polévku dochutíme nastrouhaným čerstvým česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky.

8. Listy kapusty nakrájíme na čtverce, které spaříme v horké vodě a následně vložíme do polévky.


Servírování:

1. Do nahřátého hlubokého talíře nalijeme polévku a doplníme ji překrájenou listovou petrželí.


Tipy šéfkuchaře: 

1. Bramborová polévka je naše národní polévka, proto má v každém regionu trochu jinou podobu.

2. Bramborová polévka je vždy hodně sytá, proto se často podává jako přesnídávková.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina