Postup:
1. Oloupanou dýni bez semínek, šalotku, chilli papričku, brambory, česnek a pórek nakrájíme na plátky a promícháme s kořením a olivovým olejem.
2. Vše přemístíme do pekáče, lehce podlijeme vývarem a přikryté alobalem pečeme v troubě na 180 °C úplně doměkka.
3. Připravený základ na polévku poté rozmixujeme v mixéru dohladka. Poté směs vložíme do kastrůlku a vlijeme do ní zeleninový vývar. Ochutíme cukrem, solí a krátce povaříme.
4. Dýňová semínka rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 170 °C asi 7 minut.
5. Před servírováním polévku ohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které ji zjemní. Polévku již dále nevaříme a ihned podáváme.
6. Polévku servírujeme posypanou opraženými dýnovými semínky a pokapanou dýňovým olejem.