Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Klasická rybí polévka

klasicka-rybi-polevka-400

Počet porcí: 4-6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 500 g hlav, koster a odřezků z kapra
  • 300 g mlíčí nebo jiker
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • ½ bulvy celeru
  • 2 kořenové petržele
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 rohlík
  • 200 g másla
  • muškátový oříšek, sůl, pepř

Postup:

1. Do hrnce vložíme rybí skelety, hlavy bez žaber a odřezky, přidáme černý pepř, nové koření, bobkové listy, celer a po jedné mrkvi, cibuli a petrželi. Zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit. Jakmile polévku přivedeme k varu, sebereme z povrchu vzniklou pěnu.

2. Poté 20 minut vaříme na mírném ohni, pak vývar přecedíme a založíme na vlastní polévku.

3. Na kousku másla orestujeme cibuli nasekanou nadrobno.

4. Čerstvou mrkev a kousek petržele nastrouháme najemno a přidáme do hrnce. Orestujeme, zasypeme moukou a připravíme jíšku.

5. Zalijeme čirým rybím vývarem, promícháme a ochutíme špetkou muškátového oříšku.

6. Do polévky přidáme jikry nebo mlíčí a pět minut povaříme.

7. Mezitím obereme z hlav uvařené maso, vložíme je do hrnce a ten stáhneme z ohně.

8. Kostičky rohlíku upečeme v troubě při 150 °C dozlatova, během pečení je občas promícháme. Před servírováním krutonky přehodíme do pánve a na kousku másla rychle orestujeme.



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina