Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kopřivová polévka

$name

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 250 g mladých kopřiv
  • 500 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 50 g šalotky
  • máslo nebo ghí na osmahnutí šalotky
  • 100 ml smetany
  • 50 ml bílého vína
  • 4 vejce
  • 50 g brambor
  • medvědí česnek
  • sůl, pepř 
 

Postup:

1. Šalotku lehce osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem.

2. Necháme přejít varem a přidáme vývar.

3. Vaříme do změknutí brambor, přidáme najemno nasekané listy kopřiv, medvědí česnek a krátce povaříme.

4. Přidáme smetanu, osolíme a opepříme.

5. Polévku podáváme posypanou čerstvými bylinkami, lze ji doplnit také ztraceným, vařeným nebo rozšlehaným vejcem.

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina