Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Krémová rybí polévka

kremova-rybi-polevka-400

Počet porcí: 4-6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 500 g hlav, koster a odřezků z kapra
  • 300 g mlíčí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 g másla
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 mrkev
  • ½ bulvy celeru
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 500 g brambor
  • ½ menšího pórku
  • 250 ml 33% smetany
  • sůl, pepř

Postup:

Základní příprava je stejná jako v případě tradiční polévky.

1. Do hrnce vložíme rybí skelety, hlavy bez žaber a odřezky, přidáme černý pepř, nové koření, bobkové listy, mrkev, cibuli, celer a petržel.

2. Zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme na plotnu.

3. Jakmile přivedeme polévku k varu, sebereme z povrchu vzniklou pěnu. Vaříme 20 minut na mírném ohni a pak vývar přecedíme.

4. V jiném kastrolu rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.

5. Zalijeme scezeným vývarem, a tak vznikne velouté – základní bílá krémová omáčka ze světlé jíšky. Do ní vložíme nakrájené brambory, pórek a mlíčí.

6. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké, a poté vše dohladka rozmixujeme.

7. Přidáme sůl, pepř a mletý zázvor.

8. Na závěr zjemníme smetanou.

9. Polévku ozdobíme máslovými krutony a masem obraným z uvařených rybích hlav.



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina