Postup:
Základní příprava je stejná jako v případě tradiční polévky.
1. Do hrnce vložíme rybí skelety, hlavy bez žaber a odřezky, přidáme černý pepř, nové koření, bobkové listy, mrkev, cibuli, celer a petržel.
2. Zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme na plotnu.
3. Jakmile přivedeme polévku k varu, sebereme z povrchu vzniklou pěnu. Vaříme 20 minut na mírném ohni a pak vývar přecedíme.
4. V jiném kastrolu rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
5. Zalijeme scezeným vývarem, a tak vznikne velouté – základní bílá krémová omáčka ze světlé jíšky. Do ní vložíme nakrájené brambory, pórek a mlíčí.
6. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké, a poté vše dohladka rozmixujeme.
7. Přidáme sůl, pepř a mletý zázvor.
8. Na závěr zjemníme smetanou.
9. Polévku ozdobíme máslovými krutony a masem obraným z uvařených rybích hlav.