Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pho s rýžovými nudlemi a krevetami

pho-s-ryzovymi-nudlemi-a-krevetami-400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 3,5 hod.

Ingredience:

Polévka:

 
  • 2 000 g kuřecí vývar, vlastní výroba
  • 30 g zázvor čerstvý
  • 1 g badyán celý
  • 1 g skořice celá
  • 0,5 g hřebíček
  • 10 g chilli čerstvé
  • 0,5 g kardamom celý

Vložky do polévky:

 
  • 500 g rýžové nudle středně široké
  • 500 g krevety loupané, mražené
  • 30 g koriandr čerstvý
  • 200 g cibulka lahůdková
  • 10 g sójová omáčka lehká
  • 50 g rybí omáčka
  • 10 g chilli čerstvé
  • 20 g máta čerstvá
  • 10 g thajská bazalka
  • 10 g máta vietnamská
  • 10 g koriandr pilkovitý
  • 150 g mungo klíčky dlouhé
  • 200 g limetky
  • 20 g cukr třtinový

Postup:

Příprava nudlí (cca 5 minut):

1. Rýžové nudle vložíme do horké vody a necháme je asi 10 minut namočené. Nudle jsou středně měkké.

2. Následně je vyjmeme a teplé vložíme do misky, ve které servírujeme polévku, a zalijeme je horkým ochuceným kuřecím vývarem.

Příprava kuřecího vývaru a krevet (cca 180 minut):

1. Očištěný čerstvý zázvor podélně rozkrojíme a s kořením opečeme na pánvi dohněda.

2. Poté vše vložíme do vývaru a táhneme asi 3 hodiny. Následně vývar přecedíme.

Příprava odvaru z koření (cca 20 minut):

1. Do nádoby s vodou vložíme celou skořici, badyán, kardamom, hřebíček a přivedeme k varu.

2. Následně odvar odstavíme a necháme 20 minut louhovat.

Dohotovení vývaru (cca 5 minut):

1. Horký kuřecí vývar před servírováním ochutíme rybí omáčkou, lehkou sójovou omáčkou, třtinovým cukrem, odvarem z koření a šťávou z limetky. Poté ho servírujeme.

Příprava krevet (cca 5 minut)

1. Mražené, syrové a loupané krevety necháme pozvolna rozmrazit.

2. Před servírováním je vložíme do horkého vývaru a prohřejeme. Krevety se zbarví do růžova.

3. Následně je vyjmeme a ihned servírujeme.

Servírování:

Namočené nudle vložíme do cedníku a na chvilku ponoříme do horké vody, aby se nudle prohřály. Do teplé misky vložíme klíčky, namočené nudle, prohřáté krevety, čerstvé
bylinky, chilli a nakonec vše zalijeme horkým ochuceným vývarem. Polévku doplníme řezem limetky

Komentář kuchaře:

Tato polévka má mnoho variant. K její přípravě můžeme použít i silný hovězí vývar z morkových kostí, který doplníme hovězím masem a ochutíme badyánem, skořicí,
kardamomem. Polévku servírujeme i s kuřecím masem, vongolemi nebo s houbami shii-take a lahůdkovou cibulkou. Také nudle můžeme použít bezvaječné pšeničné nebo ramen nudle, které připravujeme stejným způsobem jako nudle rýžové. Na doplnění můžeme použít i vietnamskou bazalku, mexický koriandr, perilu nebo bambusové výhonky. Na ochucení vývaru můžeme použít i vietnamskou pálivou chilli omáčku nebo omáčku kikkoman.



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina