Postup:
Příprava vývaru:
1. Kuře omyjeme a naporcujeme: nejdříve podélně rozpůlíme a poté oddělíme křídla a stehna.
2. Všechny části kuřete vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou.
3. Rychle zavaříme a pomocí naběračky odstraníme z hladiny pěnu, kterou vytvořily sražené bílkoviny.
4. Snížíme příkon tepla, přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list, nahrubo nakrájenou zeleninu s cibulí. (Pro vylepšení chuti a barvy vývaru můžeme kořenovou zeleninu nejprve lehce orestovat na másle.) Zhruba 3 hodiny pozvolna vaříme tzv. táhnutím, kdy je teplota tekutiny těsně pod bodem varu.
5. Po částečném vychladnutí přecedíme hotový vývar přes plátýnko a případně dochutíme solí.
6. Zeleninu na vložku nakrájíme na nudličky a orestujeme na másle doměkka. Maso z kuřete nakrájíme na silnější nudličky a petrželovou nať najemno.
7. Maso z kuřete a orestovanou zeleninu vložíme do talíře, zalijeme horkým vývarem, posypeme petrželovou natí a podáváme. Jako vložku můžeme použít také vařené vlasové nudle.