Postup:
Příprava polévky:
1. V hrnci si na oleji orestujeme červenou kari pastu, přidáme na plátky nakrájený omytý čerstvý zázvor, galangalový oddenek nakrájený na kolečka, limetkové listy a vše zalijeme kuřecím vývarem.
2. Poté přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, sojovou omáčku, ve vodě rozpuštěný palmový cukr a sůl, a takto připravený základ krátce (cca 3 minuty) povaříme.
3. Oloupanou mrkev si nakrájíme na výseče (můžeme použít i karblovací nůž, aby výseče lépe vypadaly) a vložíme do polévky. Očištěnou hlívu natrháme, rajčata spaříme ve vodě a oloupeme. Poté je nakrájíme na čtvrtky.
4. U čerstvého koriandru odrojíme konce stonků a vložíme je do polévky. Citronovou trávu po celé délce naklepeme střenkou nože, nakrájíme na špalíky a taktéž vložíme do polévky.
5. Jakmile je mrkev skoro měkká, nakrájíme kuřecí maso na nudličky cca 1 cm silné a přidáme je do polévky. Po dvou minutách vaření kuřecího masa polévku dochutíme limetkovou šťávou a ihned servírujeme.
Servírování:
1. Do teplé polévkové misky vložíme natrhanou hlívu ústřičnou, čerstvá oloupaná rajčata, listy thajské bazalky a vše zalijeme horkou polévkou. Pokrm doplníme čerstvým koriandrem, případně ještě kouskem chilli.