Postup:
Příprava vývaru:
1. Opláchnuté kuřecí kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
2. Vývar vaříme na mírném plameni 2–3 hodiny. Pěnu, která se vytvoří na povrchu, odstraníme pomocí naběračky.
3. Hotový vývar scedíme.
Příprava polévky:
1. Ve větším hrnci rozpálíme slunečnicový olej, vložíme chilli pastu, nasekané a jadérek zbavené chilli, prolisovaný česnek, na kolečka nakrájený zázvor a cukr. Ještě přidáme rybí omáčku.
2. Vše prudce a krátce orestujeme a zalijeme hotovým vývarem.
3. Přidáme napůl nakrájené stonky citronové trávy, limetové listy a vše za občasného míchání pomalu přivedeme k varu.
4. Následně přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou. Polévku necháme vařit na mírném plameni 20–30 minut.
5. Poté vyjmeme větší kusy citronové trávy, zázvor a limetové listy. Na závěr přidáme nasekané stonky koriandru, cherry rajčata, krevety a necháme vařit dalších 5 minut.
6. Poté polévku dochutíme kokosovým mlékem, čerstvým chilli, limetovou šťávou a popřípadně solí. Nakonec servírujeme a ozdobíme nasekanými lístky koriandru.