Postup:
Příprava polévky:
1. Omyté, očištěné vepřové maso vložíme do hrnce se studenou vodou společně s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a vaříme doměkka.
2. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Ve vývaru následně uvaříme i uzené maso.
3. Když už je maso skoro měkké, přidáme nahrubo nakrájené brambory a sušené houby, které jsme předem namočili ve vodě. Vaříme tak dlouho, než brambory s masem změknou.
4. Uzené maso po uvaření vyjmeme z polévky a rovněž je nakrájíme na hrubší kousky, které vložíme zpět do polévky spolu s propláchnutým, překrájeným kysaným zelím. Vše povaříme, aby zelí změklo.
5. Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova, zmírníme příkon a přidáme mletou papriku, kterou krátce zpěníme. Poté vše přeložíme do polévky.
6. Nakonec dochutíme překrájenými lístky čerstvé majoránky.
Příprava klobásy a servírování:
1. Na špalíčky nakrájenou klobásu orestujeme těsně před servírováním na pánvi dozlatova. Poté ji vložíme do polévky a polévku servírujeme.