Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

bruschetta-400-new

Počet porcí: 4
Obtížnost:☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • METRO Chef Francouzská bageta 400 g
  • Rajčata masitá 1000 g
  • Olej Olivový extra panenský 200 g
  • METRO CHef Bazalka čerstvá 50 g
  • Sůl mořská 20 g
  • Šalotka 50 g
  • METRO Chef Pepř bílý, celý 0,5 g
  • Ocet balzamicový 30 g
 

Postup:

1) Příprava rajčat (cca 20 minut): Nejdříve si  rajčata na špičce nakrojíme do kříže, na cca 15 vteřin je vložíme do vroucí vody a ihned poté je přeložíme do studené vody s ledem.

2) Nakrojená slupka  špičky se odchlípne, rajčata oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a vykrojíme jadřinec.

3) Takto připravená rajčata nakrájíme na pravidelné kostičky asi 7 mm velké a vložíme do misky.

4) Čerstvou bazalku omyjeme, osušíme a otrháme lístky, které nakrájíme ostrým nožem na jemné nudličky o síle asi 1,5 mm.

5) Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemné kostičky o velikosti 2 mm a společně s bazalkou přidáme ke kostičkám rajčat.

6) Následně vše ochutíme mořskou solí, olivovým olejem, čerstvě mletým bílým pepřem a krátce promícáme ( pouze obracíme).

7) Příprava bagety (cca 7 minut): Chlazenou bagetu dopečeme v konvektomatu na 175 °C asi 7 minut.

8) Po vychladnutí z ní krájíme plátky, které také ještě opečeme na pánvi, v konvektomatu  nebo pod salamandrem nasucho z  obou stran.

9) Servírování: Na plátky bagety naneseme ochucené kostičky  rajčat, které ještě pokapeme olivovým olejem.

10) Na talíř přeložíme 2 ks bruschetty. Talíř dekorujeme kapkami olivového oleje s balzamicovým octem a lístkem bazalky.

 
 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina