Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Carpacio z mečouna s citronovou emulzí, kapary, marinovaným červeným pepřem a bylinkami

carpaccio-z-mecouna-s-citronovou-emulzi-400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g Mečoun filet

Doplňky:

 
  • 20 g Kapary poupata
  • 20 g Salát rukola
  • 50 g Bazalka čerstvá
  • 100 g Olej bazalkový vlastní výroba
  • 50 g Citron na kůru
  • 20 g Listy šťovíku
  • 20 g Listy šťavelu
  • 10 g Květy šťavelu
  • 20 g Kerblík čerstvý
  • 30 g Marinovaný pepř červený

Marinovaná šalotka:

 
  • 150 g Šalotka
  • 150 g Olej olivový extra panenský
  • 5 g Sůl mořská

Marinovaný pepř:

 
  • 30 g Pepř červený, celý
  • Voda
  • 50 g Ocet vinný, červený
  • 30 g Cukr krupice
  • 0,5 g Sůl kamenná

Postup:

Příprava ryby (cca 45 minut):

1. Očištěný filet mečouna ztvarujeme pomocí potravinové fólie a šokově zmrazíme na -20 °C.

2. Poté krájíme na tenké plátky na nářezovém stroji a ihned přeložíme na talíř.

Příprava vinigretu (cca 4 minuty):

1. V míse vymícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí a špetkou cukru do konzistence emulze. 

Příprava marinované šalotky (cca 20 minut):

1. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka cca 2 mm silné, zalijeme olivovým olejem a několikrát zpresujeme ve vakuovacím stroji. Mírně ochutíme solí.

Příprava marinovaného pepře (cca 5 minut):

1. Do pánve vložíme celý pepř a necháme ho vlivem teploty rozvonět.

2. Poté ho zalijeme vodou, octem, přidáme cukr, sůl a vaříme doměkka.


Servírování: Na střed studeného talíře do kruhu přeložíme zmrzlé plátky mečouna. Na rozložené plátky mečouna postupně aranžujeme poupata kapar, červený marinovaný pepř, lístky a květy bylinek, marinovaná kolečka šalotky. Pokrm doplníme citronovou emulzí (vinigretem).



Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody