Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Černý kořen s cibulovo-slaninovým chutney a kávou

cerny-koren-s-cibulovo-slaninovym-chutney-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

Cibulovo-slaninové chutney:

 
  • 300 g slanina
  • 300 g cibule
  • 200 g jablečný ocet
  • 200 g hnědý cukr
  • 200 ml káva espresso
  • 50 g kikkoman

Černý kořen:

 
  • 400 g černý kořen
  • 500 ml kuřecí vývar
  • 30 g máslo
  • 10 g libeček

Chipsy z černého kořene:

 
  • 100 g černý kořen
  • 400 ml olej na smažení
  • sůl
  • ½ čajové lžičky mletého kmínu

Kávovo-jalovcový prach:

 
  • 40 g kávová zrna
  • 10 g jalovec

Zdobení:

 
  • 80 g perlové cibulky
  • kopr

 

Postup:

Cibulovo-slaninové chutney:

1. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme v hrnci.

2. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na tuku ze slaniny. Přidáme zpět slaninu. Zalijeme jablečným cider octem. Přidáme hnědý cukr a kávu (espresso).

3. Pomalu vaříme, přidáme Kikkoman sójovou omáčku a zredukujeme na glazé. Vaříme cca 1 hodinu.

Černý kořen:

1. Černý kořen očistíme a vaříme v kuřecím vývaru cca 20 minut na skus.

2. Po uvaření nakrájíme na cca 1 cm silné válečky a orestujeme na másle. Osolíme a přidáme najemno nakrájený libeček.

Chipsy z černého kořene:

1. 2 ks černého kořene nastrouháme na jemné plátky a osmažíme v rostlinném oleji na chipsy. Po vytažení osolíme.

Kávovo-jalovcový prach:

1. Kávová zrna a jalovec rozdrtíme na prach.

Servírování:

Na vybraný talíř dáme cibulovo-slaninové chutney, černý kořen, chipsy z černého kořene, dozdobíme koprem a perlovými cibulkami. Posypeme kávovo-jalovcovým prachem.



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina