Postup:
Cibulovo-slaninové chutney:
1. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme v hrnci.
2. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na tuku ze slaniny. Přidáme zpět slaninu. Zalijeme jablečným cider octem. Přidáme hnědý cukr a kávu (espresso).
3. Pomalu vaříme, přidáme Kikkoman sójovou omáčku a zredukujeme na glazé. Vaříme cca 1 hodinu.
Černý kořen:
1. Černý kořen očistíme a vaříme v kuřecím vývaru cca 20 minut na skus.
2. Po uvaření nakrájíme na cca 1 cm silné válečky a orestujeme na másle. Osolíme a přidáme najemno nakrájený libeček.
Chipsy z černého kořene:
1. 2 ks černého kořene nastrouháme na jemné plátky a osmažíme v rostlinném oleji na chipsy. Po vytažení osolíme.
Kávovo-jalovcový prach:
1. Kávová zrna a jalovec rozdrtíme na prach.
Servírování:
Na vybraný talíř dáme cibulovo-slaninové chutney, černý kořen, chipsy z černého kořene, dozdobíme koprem a perlovými cibulkami. Posypeme kávovo-jalovcovým prachem.