Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Chřest dog

chrest-dog-400

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 3 ks žloutky
  • 100 ml ocet vinný
  • 20 g cukr
  • 5 g sůl
  • 1 ks šalotka
  • 1/2 ks citron
  • pepř
  • 150 ml máslo
  • 1/2 ks česnek stroužek
  • 30 g máslo
  • 2 ks hot dog houska
  • 8 ks zelený chřest
  • 15 g olej olivový
  • sůl
  • pepř
  • 6 ks chorizo plátky
  • 60 g ovčí sýr měkký
  • 20 g smažená cibulka
  • 2 g kopr
  • 2 g kerblík
  • 2 g bazalka
  • 2 g hráškové výhonky

Postup:

Holandská omáčka s česnekem: 

1. Nachystáme si redukci z 1 dcl rýžového octa, 5 g soli, 20 g cukru, v níž svaříme nahrubo nakrájenou cibuli šalotku.

2. Přecedíme a nalijeme na 3 ks žloutků. Vymačkáme 1/2 citronu a opepříme.

3. Vyšleháme ve vodní lázni do pěny, pozor, ne zprudka.

4. Stáhneme a pomalu zašleháváme 150 ml přepuštěného másla.

5. Do vzniklé hmoty přidáme 1/2 stroužku nastrouhaného česneku.

6. Omáčku přepasírujeme a dáme do šlehačkové lahve. Pozor, není určeno ke skladování v lednici, ale ke spotřebě.

7. Očištěný zelený chřest blanšírujeme v osolené vodě cca 3 minuty, po vytažení zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme.

8. Sladkou hotdogovou housku okrojíme a opečeme na másle ze všech stran.

 

Servírování:

Do opečené hotdogové housky vložíme chorizo plátky, měkký ovčí sýr a dle velikosti (cca 4 ks na jednu porci) chřest. Zastříkneme holandskou česnekovou omáčkou. Zasypeme smaženou cibulkou a ozdobíme bylinkami (kopr, kerblík, hráškové výhonky).



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež