Postup:
1. Cizrnu nasypeme do misky se studenou vodou, přikryjeme a necháme máčet asi 12 hodin. Cibuli nakrájíme na kostičky, podusíme ji na malém množství olivového oleje a odložíme stranou.
2. Na pánvi prohřejeme semínka fenyklu a koriandru, aby se uvolnilo jejich aroma. Poté je vložíme do hmoždíře, přidáme sůl a podrtíme.
3. Cizrnu necháme oschnout a společně s kořením ji rozmixujeme na pyré. Přidáme cibuli, prášek do pečiva a důkladně promícháme.
4. Na pánvi rozehřejeme větší množství oleje. Tvořítkem na zmrzlinu vytvarujeme z cizrnové směsi kuličky a obalíme je v sezamu. Smažíme dozlatova, po vyjmutí z oleje necháme okapat na papírovém ubrousku.
5. Pepř a kmín zlehka orestujeme, rozdrtíme v hmoždíři a přidáme kajenský pepř.
6. Sladké papriky opečeme na pánvi, následně oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na menší kousky. Česnek nasekáme nadrobno. Chilli papričky podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a nasekáme.
7. Vše vložíme do hmoždíře s trochou soli, cukru a rajčatové pasty. Směs třeme, dokud nezíská krémovou konzistenci.
8. Na závěr harrisu dochutíme citronovou šťávou a čerstvým koriandrem.