Postup:
1. Filety pokapeme citronovou štávou a trochou smetany, mírně osolíme a necháme 10 minut odležet. Poté je zprudka a krátce opečeme na slunečnicovém oleji (lze použít i pečicí papír) a necháme dopéct pod salamandrem.
2. Na polovině másla zpěníme nakrájenou šalotku, zalijeme vínem a necháme svařit. Poté přilijeme rybí vývar a smetanu.
3. Tekutinu zredukujeme na polovinu, přidáme mušle a polovinu kaviáru. Po otevření lastur stáhneme omáčku z plamene a mušle vyjmeme.
4. Přidáme druhou polovinu másla, dochutíme solí a ponorným mixérem vyšleháme z omáčky pěnu.
5. Fettuccine uvaříme a v pánvi si poté zredukujeme cca 20 ml vody, v níž se vařily. Ve vzniklé emulzi těstoviny obalíme a podle potřeby dochutíme.
6. Na talíři naaranžujeme fettuccine, filety, mušle a zbylý kaviár. Na závěr vše zakápneme olivovým olejem.