Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaný zrající sýr

Hermelín

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

 
  • hermelíny nebo présidenty
  • stolní olej
  • směs grilovacího koření

Postup:

Příprava 

1. V misce smícháme obsah sáčku s grilovacím kořením s 2 - 3 polévkovými lžícemi oleje.

2. Ve směsi obalíme Hermelíny.

3. Sýry zabalíme do alobalu. Sýry nebalíme zpět do původní fólie.

4. Hermelíny v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 - 10 min z každé strany. Doporučujeme délku grilování upravit podle zkušenosti s vlastním grilem.

5. Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř. Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej pohromadě drží jeho kůrka - při manipulaci je důležité nepoškodit jeho celistvost, jinak sýr vyteče. 

TIP:

1. Ke grilovanému hermelínu se ideálně hodí nakládané brusinky. Jako přílohu můžeme podávat upečené bagetky s bylinkovým máslem. 

 
 

 

Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Sýry