Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 min

Ingredience:

 
  • 2 plechovky sterilované cizrny
  • 400 g červené řepy
  • 75 g sezamové pasty tahini
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, šťáva z citronu

Postup:

1. Červenou řepu uvařte ve slupce do změknutí. 

2. Nechte vychladnout, zbavte slupky a nakrájejte na větší kostky. Cizrnu sceďte a nálev uschovejte.

3. Do nádoby mixéru dejte červenou řepu, cizrnu, oloupaný česnek a tahini.

4. Přidejte asi polovinu nálevu a rozmixujte. Poté podle konzistence přidávejte zbylý nálev a rozmixujte úplně dohladka. 

5. Dochuťte solí a citronovou šťávou.

6. Podávejte s pitou, olivovým olejem a čerstvými bylinkami.

 

MARTIN KUCIEL

foodbloger Jako pan Cuketka bloguje od roku 2006 o všem, co se na české gastroscéně šustne, a udává trendy.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina