Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Hummus z žeber mangoldu

Hummus

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 2 velké mangoldy
  • 75 g tahini (pasta ze sezamových semínek) 
  • 1 plechovka vařené cizrny 
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • sůl

Postup:

1. Mangold dobře properte.

2. Vejce uvařte na hniličku.

3. Nať nasekejte o něco jemněji. Česnek oloupejte a jeden stroužek nasekejte nadrobno.

4. Stonky mangoldu dejte do vroucí vody a uvařte doměkka (asi 10 minut).

5. Uvařené stonky dejte do mixéru spolu s tahini a stroužkem oloupeného česneku.

6. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a šťávu z poloviny citronu. Osolte a rozmixujte dohladka.

7. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej, přidejte nasekaný česnek a nechte ho zesklovatět.

8. Ihned přidejte nasekanou nať mangoldu, osolte a nechte zavadnout.

9. Přidejte scezenou cizrnu, dochuťte citronovou šťávou a už jen chvilku dohřejte.

10. Hotovo! Podávejte společně s připraveným humusem.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Další sortiment

Ostatní sortiment