Postup:
1. Mangold dobře properte.
2. Vejce uvařte na hniličku.
3. Nať nasekejte o něco jemněji. Česnek oloupejte a jeden stroužek nasekejte nadrobno.
4. Stonky mangoldu dejte do vroucí vody a uvařte doměkka (asi 10 minut).
5. Uvařené stonky dejte do mixéru spolu s tahini a stroužkem oloupeného česneku.
6. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a šťávu z poloviny citronu. Osolte a rozmixujte dohladka.
7. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej, přidejte nasekaný česnek a nechte ho zesklovatět.
8. Ihned přidejte nasekanou nať mangoldu, osolte a nechte zavadnout.
9. Přidejte scezenou cizrnu, dochuťte citronovou šťávou a už jen chvilku dohřejte.
10. Hotovo! Podávejte společně s připraveným humusem.