Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Husí paštika z foie gras

Husí paštika

Počet porcí: 10-12
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 2,5 hodiny

Ingredience:

 
  • 1 kg očištěných foie gras
  • 5 cl kvalitního koňaku
  • 5 cl bílého portského vína
  • malou hrst piniových oříšků
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • 4 vrchní zelené listy kapusty

Postup:

1. Foie gras nakrájíme na kousky, opepříme, zalijeme koňakem a portským vínem a necháme odležet přes noc v chladničce. 

2. Druhý den prosolíme a pečeme 25 minut ve vodní lázni při zhruba 70 °C. 

3. Játra se zatáhnou a i při tak nízké teplotě se začne tvořit tuk. 

4. Po vychladnutí je rozmixujeme s piniovými oříšky a dochutíme solí a muškátovým oříškem. 

5. Fáš zabalíme do předem napařených listů kapusty položených na potravinové fólii nebo alobalu a necháme ztuhnout.

6. Pokud chceme zachovat strukturu jater, vaříme je zhruba 20 minut na 60–70 °C ve formě ve vodní lázni. 

7. Po vyjmutí z lázně je ve formě zatížíme a necháme do druhého dne vychladit.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež