Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Indické krevety Jhinga

Indické krevety Jhinga

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 50 min

Ingredience:

Krevety:

 
  • 8 očištěných krevet s hlavou
  • 4 pol. lžíce řeckého jogurtu
  • 3 pol. lžíce koření tandoori masala
  • 1 pol. lžíce koření garam masala
  • ½  pol. lžíce římského kmínu
  • ½  pol. lžíce oleje šťáva z jedné limety
  • ½  pol. lžíce soli
  • 1 pol. lžíce nasekaných stonků čerstvého koriandru
  • ½  pol. lžíce čerstvě nasekaného zázvoru

Mátové chutney:

 
  • 5 pol. lžic řeckého jogurtu
  • 2 svazky čerstvé máty
  • šťáva ze 3 limet
  • 4 pol. lžíce rozvaru z palmového cukru
  • ½ očištěné sladké chilli papričky

Salát z mungo fazolí:

 
  • 5 pol. lžic výhonků mungo fazolí
  • 1 pol. lžíce sojových klíčků
  • 1 svazek jarní cibulky nakrájené na jemné nudličky
  • ½ strouhaného čerstvého kokosu
  • 1 mrkev nakrájená na jemné nudličky
  • čerstvý koriandr
  • 5 mátových lístků
  • 8 smažených kari listů
  • ½ pol. lžíce semínka ajwain
  • 1 pol. lžíce cukru krystal
  • šťáva ze 3 limet

 

Orientační cena za porci: 63,84 Kč

Pracovní postup:

 

Příprava krevet:

1. Do misky vložíme krevety a přidáme tandoori masalu, garam masalu, římský kmín, sůl, koriandr a zázvor. 

2. Důkladně promícháme a zakápneme limetovou šťávou s olejem. 

Příprava chutney:

1. Lístky máty vložíme do mixéru, přilijeme limetovou šťávu, rozvar z palmového cukru a chilli. 

2. Připravený základ  důkladně rozmixujeme na sytě zelené pyré, do kterého pomalu vmícháme řecký jogurt. 

3. Podle chuti přidáme nasekanou chilli papričku.

Příprava salátu:

1. Do misky vložíme výhonky mungo fazolí, sojové klíčky, jarní cibuli, mrkev, kokos, kari listy a ajwain semínko. 

2. Prosypeme cukrem a ochutíme limetovou šťávou. Salát důkladně promícháme a ozdobíme koriandrem a mátou.


 

Tipy kuchaře

Čím déle se krevety tepelně upravují, tím je jejich maso tužší.

 

Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Křížka.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody