Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Knedlíčky z polenty

Knedlíčky z polenty

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

Na knedlíčky:

 
  • 250 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 150 g kukuřičné mouky na polentu
  • 150 g kostiček bílého pečiva
  • 1 vejce
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 30 g másla
  • 100 g sýru Stelvio CHOP

Na houbovou směs se špekem:

 
  • 200 g hub
  • 100 g Jihotyrolského špeku CHZO nakrájeného na kostičky
  • 50 g másla
  • sůl, cibule, česnek
  • sklenička bílého vína
  • hrstka najemno nasekaného tymiánu a petrželky

Postup:

1. Ve velkém hrnci uveďte do varu mléko a smetanu.

2. Přidejte mouku na polentu a za stálého míchání vařte, dokud kaše nebude hustá a vláčná. Nechte vychladnout.

3. Mezitím na oleji a másle orestujte kostičky pečiva.

4. Do polenty přidejte žloutky, vejce, kostičky pečiva a špetku soli. Nechte vychladnout.

5. Z této směsi vytvarujte malé knedlíčky, do jejichž středu vložte vždy kousek sýru Stelvio CHOP.

6. Knedlíčky vařte přibližně 10 minut v osolené vodě.

7. Houby a Jihotyrolský špek CHZO nakrájejte na kostičky, krátce je orestujte na másle, podlijte vínem a nakonec přidejte tymián a petrželku.

8. Podávejte s knedlíčky z polenty.


Tip šéfkuchaře: 

1. Sýr Stelvio CHOP vyndejte z ledničky hodinu předem, aby lépe uvolnil svou intenzivní vůni.

2. Místo hub můžete použít kapustu nakrájenou na tenké proužky.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina