Postup:
1. Ve velkém hrnci uveďte do varu mléko a smetanu.
2. Přidejte mouku na polentu a za stálého míchání vařte, dokud kaše nebude hustá a vláčná. Nechte vychladnout.
3. Mezitím na oleji a másle orestujte kostičky pečiva.
4. Do polenty přidejte žloutky, vejce, kostičky pečiva a špetku soli. Nechte vychladnout.
5. Z této směsi vytvarujte malé knedlíčky, do jejichž středu vložte vždy kousek sýru Stelvio CHOP.
6. Knedlíčky vařte přibližně 10 minut v osolené vodě.
7. Houby a Jihotyrolský špek CHZO nakrájejte na kostičky, krátce je orestujte na másle, podlijte vínem a nakonec přidejte tymián a petrželku.
8. Podávejte s knedlíčky z polenty.
Tip šéfkuchaře:
1. Sýr Stelvio CHOP vyndejte z ledničky hodinu předem, aby lépe uvolnil svou intenzivní vůni.
2. Místo hub můžete použít kapustu nakrájenou na tenké proužky.