Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Mozzarella Burrata s pečenými rajčaty

burata_s_pecenymi_cherry_tomaty-400-new

Počet porcí: 4
Obtížnost:☆☆
Čas přípravy: 10 minut

Ingredience:

 
  • Rajčata cherry mix 500 g
  • Olej olivový extra panenský 100 g
  • Sůl Fleur de Sel 3 g
  • Ocet balsamicový - spray 1 g
  • Mozzarella Burrata 1300 g
  • METRO Chef Pepř černý, celý 1 g
  • METRO Chef Oregáno čerstvé 30 g
  • Chiabatta 300 g 
 

Postup:

1. Příprava rajčat (cca 5 minut): Omytá rajčata rozkrojíme a ogrilujeme na pánvi bez oleje. Po opečení je pokapeme olivovým olejem a osolíme. Oregáno omyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným ubrouskem.

2) Příprava ciabatta (cca 3 minuty): Ciabattu nakrájíme na plátky a těsně před podáváním je opečeme v toasteru.

3) Servírování: Na talíř naaranžujeme opečená rajčata a lehce je ochutíme balzamikovým octem. Vedle nich položíme burratu, a ochutíme jí čerstvě mletým pepřem. Pokrm doplníme lístky oregána. Celý pokrm pokapeme kvalitním olivovým olejem. Jako doplněk podáváme opečenou ciabattu, kterou rovněž pokapeme olivovým olejem.

 
TIP kuchaře: Burrata je nejkvalitnější mozzarella. Tvaruje se do uzlíčků, které se uchovávají v syrovátce. Má silnou chuť po mléce. Při servírování ji nejčastěji trháme na větší kousky. Pro rozvinutí charakteristické chuti u burráty ji neservírujeme přímo z chladničky. V tomto receptu jsme použili balsamico ocet ve spreji, doporučujeme však použít stařené balsamico, které má intenzivnější chuť a vůni.
 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina