Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Nádivka

Nádivka

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

Základ:

  • 1300 g toastový chléb
  • 550 g vejce M
  • 500 g mléko polotučné
  • 200 g mascarpone
  • 25 g sůl
  • 20 g peř celý černý


Varianta houbová:

  • 120 g cibule žlutá
  • 300 g směs hub
  • 300 g špenát mražený listový
  • 40 g česnek mražený
  • 1 g tymián sušený
  • 100 g olej rostlinný
  • 17 g sůl
  • 300 g těsto listové mražené


Varianta šunková:

  • 250 g šunka dušená výběrová
  • 200 g kysané zelí METRO Chef
  • 80 g bylinky čerstvé
  • 120 g cibule červená
  • 100 g olej rostlinný
  • 15 g sůl
  • 1 g peř celý černý


Varianta ořechová:

  • 150 g ořechy vlašské
  • 50 g pažitka
  • 250 g sýr brie
  • 15 g sůl


Salát:

  • 1 200 g zelí bílé
  • 100 g křen steril
  • 200 g majonéza
  • 30 g sůl
  • 280 g cibule žlutá
  • 150 g zakysaná smetana
  • 80 g polníček

Postup

1. Chléb nakrájíme na kostky, rozložíme na plech a necháme oschnout. Potom připravíme houbovou náplň. Cibuli oloupeme a necháme v hluboké pávi zesklovatět. Přidáme česnek, tymián, krátce promícháme, přidáme pokrájené houby a dusíme. Potom přidáme špenát a mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Nakonec podle chuti přisolíme.

2. Na šunkovou variantu necháme v hluboké pánvi zesklovatět cibuli, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a krátce podusíme. Přidáme pokrájenou šunku, dochutíme a odstavíme.

3. Na ořechovou si pokrájíme ořechy sýr a pažitku.

4. Ve velké míse si smícháme oschlé kostky chleba, zalijeme je směsí mléka, žloutků, mascarpone, opepříme, osolíme a opatrně vmícháme sníh z bílků a hmotu rozdělíme na tři díly. Do jednoho vmícháme houbovou směs, do druhého šunkovou a do třetího ořechy s pažitkou a malými kostičkami sýru brie.

5. Listové těsto rozválíme na tenoučký obdélník o šíři cca 15 cm na střed podélně rozložíme houbovou nádivku, dlouhý okraj potřeme tence vodou, závin stočíme, okraje smáčkneme a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme nejprve při 210°C a když se začne těsto barvit, snížíme teplotu na 160°C a pečeme dozlatova

6. Šunkovou nádivku rozprostřeme do 2/4 GN nebo jiného vhodného pekáčku s pečícím papírem a pečeme při 170°C dozlatova - cca 25 - 30 minut.

7. Ořechovou nádivku rozdělíme na 10 ks do formy na muffiny a pečeme při 180°C cca 15 - 20 minut dozlatova. Mezitím si nakrájíme na jemné nudličky zelí, přidáme nudličky cibule, ponořené na pár vteřin do vařící vody, zalijeme směsí majonézy, smetany a křenu, opatrně promícháme a podle cuti přisolíme.

8. Na talíř posadíme špalík závinu, přidáme kostku šunkové nádivky, ořechovo sýrový muffin a doplníme salátem a polníčkem.

 

Cena za porci: 50,- Kč 

Cena za 10 porcí: 501,- Kč 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež