Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Paštika z kuřecích jater s malinami

pastika_z_kurecich_jater_maliny-400

Počet porcí: 4
Obtížnost:☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

  • PAŠTIKA - 220 g vyžilkovaných kuřecích jater
  • 50 g na plátky nakrájené šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 10 gramů nasekaného tymiánu
  • 80 ml vína Madeira
  • 80 ml portského vína
  • 30 ml brandy
  • 120 g vyšlehaných vajec
  • 150 g másla
  • 30 ml smetany
  • sůl
  • MALINY - 300 ml vymačkané šťávy z malin
  • 75 g cukru
  • 5 g agar-agaru
  • 50 ml citronové šťávy

Postup:

1) Veškerý alkohol vlijeme do rendlíku, přidáme šalotku, česnek, tymián a velmi pomalu zredukujeme.

2) Mezitím si necháme zahřát máslo, vejce a očištěná játra na stejnou teplotu, přibližně 40 °C.

3) Kuřecí játra vložíme do mixéru, přidáme vejce, sůl a redukci z alkoholu.

4) Vše mixujeme a postupně přidáváme máslo. Přecedíme přes jemný cedník.

5) Vzniklou směs nalijeme do libovolných forem a pečeme ve vodní lázni při 80 °C, dokud teplota v jádře paštiky nedosáhne 64 °C.

6)  Poté vyjmeme a zchladíme.

7) Malinovou a citronovou šťávu s cukrem přivedeme k varu, přidáme agar a dvě minuty vaříme.

8) Směs nalijeme do nádoby, uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

9) Po úplném zatuhnutí rozmixujeme.

 

TIP: „Kuřecí játra vyžadují více pozornosti při přípravě. Je potřeba je řádně očistit od tuku, blanek a opatrně vyžilkovat, dát pozor, aby se odstranil i žlučník. Pokud z nich děláme paštiku, musí být všechny ingredience zahřáté na stejnou teplotu, jen tak se při mixování nesrazí.“




Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina