Postup:
1) Veškerý alkohol vlijeme do rendlíku, přidáme šalotku, česnek, tymián a velmi pomalu zredukujeme.
2) Mezitím si necháme zahřát máslo, vejce a očištěná játra na stejnou teplotu, přibližně 40 °C.
3) Kuřecí játra vložíme do mixéru, přidáme vejce, sůl a redukci z alkoholu.
4) Vše mixujeme a postupně přidáváme máslo. Přecedíme přes jemný cedník.
5) Vzniklou směs nalijeme do libovolných forem a pečeme ve vodní lázni při 80 °C, dokud teplota v jádře paštiky nedosáhne 64 °C.
6) Poté vyjmeme a zchladíme.
7) Malinovou a citronovou šťávu s cukrem přivedeme k varu, přidáme agar a dvě minuty vaříme.
8) Směs nalijeme do nádoby, uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
9) Po úplném zatuhnutí rozmixujeme.
TIP: „Kuřecí játra vyžadují více pozornosti při přípravě. Je potřeba je řádně očistit od tuku, blanek a opatrně vyžilkovat, dát pozor, aby se odstranil i žlučník. Pokud z nich děláme paštiku, musí být všechny ingredience zahřáté na stejnou teplotu, jen tak se při mixování nesrazí.“