Postup:
1. Kachní játra odblaníme, omyjeme, osušíme a ochutíme mletým kmínem a čerstvě mletým pepřem z mlýnku.
2. Na pánvi s malým množstvím sádla je pozvolna opékáme tak, aby zůstala uprostřed růžová.
3. Po opečení necháme játra zchladnout a přeložíme je do keramické nádoby.
4. Zbylé kachní sádlo rozpustíme, ochutíme solí a nalijeme na játra, až jsou téměř ponořená.
5. Po vychladnutí je uchováváme v chladničce.
Podávání:
1. Kachní játra na talíři doplníme jemně nakrájenou cibulí, na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou a světlým chlebem. Podáváme jako předkrm či chuťovku k pivu.
Gastro tip: K zalití jater lze využít i sádlo získané během pečení kachny – před použitím je třeba tuk přecedit a odvařit z něj veškerou tekutinu.