Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečená řepa s ricottou, rukolou a stařeným balzamikem

aioli_repa-400

Počet porcí: 10
Obtížnost:☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 1000 g řepa červená, mladá
  • 5 g sůl Maldon
  • 800 g ricotta
  • 20 g oříšky piniové
  • 120 g salát rukola
  • 80 g olej olivový extra panenský
  • 50 g ocet balzamikový, tmavý – di Modena D. O. P. 
 

Postup:

1. PŘÍPRAVA ŘEPY: Omytou baby řepu omastíme olivovým olejem, osolíme a zabalíme ji do alobalu. Takto připravenou řepu pečeme v troubě na 180 °C doměkka cca 35 minut. Poté ji necháme částečně vychladnout a pomocí papírové kuchyňské utěrky ji snadno oloupeme, pak ji nakrájíme na stejnoměrné dílky. Při servírování ji v misce promícháme s extra panenským olivovým olejem a solí Maldon.

2. PŘÍPRAVA DOPLŇKŮ: Rukolu omyjeme. Ostatní ingredience ponecháme mimo chladničku, aby se rozvinulo jejich přírodní aroma. Piniové oříšky rozprostřeme na pečicí papír a rozpékáme je v troubě za občasného promíchání na 170 °C asi 8 minut.

3. SERVÍROVÁNÍ: Na talíř lžící nejprve naneseme ricottu, doplníme ji pečenou řepou a piniemi. Potravinářskou stříkačkou (nebo plastovou lahví, lžící) naneseme po talíři mezi komponenty extra panenský olivový olej a do něj i stařené balzamiko. Talíř nakonec doplníme lístky rukoly.

 

TIP kuchaře: Stařené balsamico di Modena D. O. P. se snažte sehnat vždy v té nejlepší kvalitě. Toto aceto balsamico se používá jako lahůdka k přípravě
salátů, předkrmů, hlavních pokrmů. Má ale i široké využití pro dezerty a zmrzliny.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina