Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Smažené zlato

Grilovaný kozí sýr s řepovým pyré a čerstvým špenátem

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

Blaťácké zlato

 
  • 360 g Blaťáckého zlata (může být i s vlašskými ořechy či pepřem)
  • 2 vajíčka
  • trochu mléka

  • hladká mouka

  • strouhanka

  • sezamová semínka
  • červená paprika
  • olej na smažení
  • sůl

  • pažitka

Dip z hořčičných semínek

 
  • 2 lžíce hořčičných semínek
  • 180 g Jihočeské zakysané smetany
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička worchesteru
  • 1 lžička cukru
  • sůl 

  • pepř 


Postup:

Příprava:

1. Blaťácké zlato nakrájíme na trojúhelníčky.

2. Připravíme si trojobal: hladkou mouku, vajíčka se solí a s trochou mléka, strouhanku s červenou paprikou či sezamovými semínky.

3.  Jednotlivé kousky sýra v něm obalíme dvakrát a pak vložíme na 20 minut do mrazáku.

4.  Mezitím si připravíme dip z hořčičných semínek. Nejprve semínka nasucho opražíme (při pražení použijte pokličku, aby semínka nevyskočila z hrnce). Pražíme je zprudka jen 20 – 30 vteřin, jinak se připálí a zhořknou.

5. Semínka rozdrtíme v hmoždíři a pak je smícháme se zbylými ingrediencemi.

6. Nejlepší je dresink nechat uležet alespoň několik hodin v lednici.

7. Blaťácké zlato smažíme zprudka v oleji, poté osušíme v papírovém ubrousku, posypeme pažitkou a servírujeme s hořčičným dipem.

 


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Zelenina