Postup:
1. Játra necháme několik hodin odležet v mléce (lze je také marinovat ve víně madeira, portském či v brandy).
2. Játra odblaníme a nejlepší třetinu dáme stranou. Nakrájíme ji na plátky, osolíme a opepříme.
3. Zbytek jater umixujeme, přidáme k nim mletou slaninu, osolíme a opepříme. Vmícháme syrové žloutky a víno madeira (nebo portské či brandy, podle toho, v čem jsme marinovali).
4. Formu vyložíme plátky slaniny, na ně rozetřeme část fáše, poklademe plátky jater a na ně dáme další vrstvu fáše. Opakujeme až do spotřebování surovin.
5. Vrchní vrstvu fáše pokryjeme plátky slaniny a uzavřenou formu vaříme v páře či ve vodní lázni 2 hodiny.
6. Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Tenké plátky teriny se podávají na rozpečené bagetě nebo toastu s ovocnou zavařeninou, případně s čatní.