Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ústřice Killpatrick

ustrice-killpatrick-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

 
  • 2 000 g Ústřice Fin De Claire N°1

Doplňky:

 
  • 120 g Anglická slanina
  • 100 g Worchester
  • 75 g Citron na šťávu
  • 500 g Limeta
  • 150 g Petržel listová

Postup:

Příprava ústřic (cca 10 minut):

1. Čerstvé ústřice otevřeme a první vodu slijeme, aby v ní nebyla nečistota. Mušle si vytvoří novou čistou vodu, kterou si slijeme do mističky.

Příprava (cca 15 minut):

1. Slaninu nakrájíme na nudličky o průměru 2 mm, délka cca 15 mm.

2. Do ulit k ústřicím vložíme porci worchesteru, nudličky slaniny a vše zakápneme šťávou z citronu.

3. Zapékáme v troubě na 220°C cca 3 minuty nebo použijeme opalovačku na creme brűlle.  


Servírování: Zapečené ústřice servírujeme aranžované na talíři. Můžeme doplnit řasami či pečivem.



Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody