Postup:
Rajčatové želé:
1. Rajčata nakrájená na větší kostičky povaříme 15 minut s nakrájenými šalotkami, chilli papričkou, medem, octem, kořením a rajčatovým džusem.
2. Vařená rajčata s dalšími přísadami rozmixujeme a procedíme přes síto.
3. Želatinu namočíme ve studené vodě. Poté ji při mírné teplotě prohřejeme s ginem a smícháme s rozmixovanou rajčatovou směsí.
4. Směs nalijeme do formy na terinu a necháme přes noc vychladit.
Rajčatová pěna:
1. Najemno rozmixujeme rajčata, šalotky i česnek spolu s kořením a bylinkami a necháme je přes noc vykapat přes plátno do nádoby. Vykapanou hmotu necháme v chladničce na ozdobení.
2. Želatinu namočíme do studené vody, odebereme trochu vykapané šťávy a při nízké teplotě rozmícháme spolu s želatinou. Směs pak vlijeme do nádoby se šťávou a promícháme.
3. Smetanu ušleháme dotuha a opatrně vmícháme šťávu se želatinou.
4. Směs nalijeme do formy na terinu a dáme přes noc vychladit.
Dokončení předkrmu:
1. Nejprve si připravíme tomatové chipsy: rajče nakrájíme na plátky a osmažíme je.
2. Plátky pěny naaranžujeme na kostky želé, ozdobíme tenkým plátkem smaženého rajčete, lžičkou vykapané směsi, lístkem bazalky a několika lístky tymiánu.