Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Zeleninové těstoviny s chřestem

Chřest

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 2 hod.

Ingredience:

Těsto:

 
  • 1000 g Horeca Select Mouka semolinová (nebo jiná s vyšším obsahem lepku)
  • 350 g vejce

Náplň – batátové pyré:

 
  • 1500 g batáty
  • 500 g Horeca Select Brambory, varný typ C
  • 10 g Sůl kamenná
  • 200 g Mozarella

Náplň – opečená zelenina:

 
  • 300 g Cuketa zelená
  • 300 g Lilek
  • 300 g Chřest bílý, čerstvý
  • 300 g Chřest zelený, čerstvý
  • 200 g Paprika červená
  • 300 g Horeca Select Artyčoky, srdce, sterilované
  • 150 g Špenát listový
  • 300 g Rajčata sušená v oleji

Doplněk:

 
  • 50 g Horeca Select Parmazán hoblinky
  • 20 g Horeca Select Bazalka čerstvá
  • 150 Špenát baby, čerstvý
  • 200 g Mozzarella
  • 30 g Listy šťovíku
  • 15 g Řeřicha

Postup:

Příprava těsta (asi 30 minut):

1. V univerzálním stroji z mouky a vajec vypracujeme měkké, tužší těsto, které necháme odležet cca 30 minut.

2. Následně z těsta vyválíme na strojku na těstoviny plát, který několikrát přehneme a opět protáhneme vyvalujícími válečky.

3. Během opakovaného protahování těsta vždy válečky utáhneme o 1 stupeň (1 mm), dokud nevznikne tenký, hladký plát.

4. Následně ve strojku vyměníme válečky za krájecí nože, těsto jimi protáhneme a tím také nakrájíme.

5. Pracujeme opatrně, abychom těsto nepotrhali.

6. Hotové tvary vaříme ve vroucí, lehce osolené vodě cca 1,5 minuty – délka vaření závisí na velikosti a výšce vyrobených těstovin (na skus).

7. Poté ihned servírujeme nebo zpracováváme.

Příprava náplně: 

Batátové pyré (asi 45 minut): 

1. Oloupané batáty a oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.

2. Vodu pomocí pokličky slijeme, brambory vložíme do mixéru nebo kutru a vymixujeme na hladké pyré, které dochutíme solí a strouhanou mozzarellou.

3. Pyré přeložíme do servírovací lahvičky, kterou ponoříme částečně do vodní lázně o teplotě 70 °C.

Příprava zeleniny (asi 20 minut):

1. Omyté lilky, cukety a papriky nakrájíme na plátky o síle 15 mm a opečeme na suché pánvi dozlatova.

2. Chřest oloupeme a spaříme v zeleninovém vývaru (cca 2 minuty).

3. Omytý špenát spaříme v horké vodě a ihned přeložíme do studené vody s ledem.

4. Odkapané artyčoky opečeme na suché pánvi dozlatova.

Servírování: 

1. Na střed teplého talíře postupně prokládáme, aranžujeme uvařené těstoviny s teplou zeleninou a parmazánem.

2. Batátové pyré servírujeme z lahvičky na okraj pokrmu.

3.
Povrch pokrmu doplníme hrudkami mozzarelly, řeřichou a lístky šťovíku.


Tipy ze Sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina