Postup:
Příprava těsta (asi 30 minut):
1. V univerzálním stroji z mouky a vajec vypracujeme měkké, tužší těsto, které necháme odležet cca 30 minut.
2. Následně z těsta vyválíme na strojku na těstoviny plát, který několikrát přehneme a opět protáhneme vyvalujícími válečky.
3. Během opakovaného protahování těsta vždy válečky utáhneme o 1 stupeň (1 mm), dokud nevznikne tenký, hladký plát.
4. Následně ve strojku vyměníme válečky za krájecí nože, těsto jimi protáhneme a tím také nakrájíme.
5. Pracujeme opatrně, abychom těsto nepotrhali.
6. Hotové tvary vaříme ve vroucí, lehce osolené vodě cca 1,5 minuty – délka vaření závisí na velikosti a výšce vyrobených těstovin (na skus).
7. Poté ihned servírujeme nebo zpracováváme.
Příprava náplně:
Batátové pyré (asi 45 minut):
1. Oloupané batáty a oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.
2. Vodu pomocí pokličky slijeme, brambory vložíme do mixéru nebo kutru a vymixujeme na hladké pyré, které dochutíme solí a strouhanou mozzarellou.
3. Pyré přeložíme do servírovací lahvičky, kterou ponoříme částečně do vodní lázně o teplotě 70 °C.
Příprava zeleniny (asi 20 minut):
1. Omyté lilky, cukety a papriky nakrájíme na plátky o síle 15 mm a opečeme na suché pánvi dozlatova.
2. Chřest oloupeme a spaříme v zeleninovém vývaru (cca 2 minuty).
3. Omytý špenát spaříme v horké vodě a ihned přeložíme do studené vody s ledem.
4. Odkapané artyčoky opečeme na suché pánvi dozlatova.
Servírování:
1. Na střed teplého talíře postupně prokládáme, aranžujeme uvařené těstoviny s teplou zeleninou a parmazánem.
2. Batátové pyré servírujeme z lahvičky na okraj pokrmu.
3. Povrch pokrmu doplníme hrudkami mozzarelly, řeřichou a lístky šťovíku.