Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jarní chřestový salát s houbami a parmezánem

jarni_salat-400

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • HOUBOVÝ VINAGRETTE: 100 g  žampiony
  • 50 g  šalotka
  • 2  stroužky česneku
  • rostlinný olej
  • 50 ml balsamico
  • 10 ml  Kikkoman omáčka
  • 20 g  třtinový cukr
  • MAJONÉZA S PARMEZÁNEM: 2 ks  žloutky
  • 1 lžíce  dijonská hořčice
  • 2 lžíce  ocet
  • rostlinný olej
  • dle chuti nastrouhaný parmezán
  • dle chuti  česnek
  • dle chuti  sůl
  • DOZDOBENÍ: plátky čerstvého chřestu
  • ředkvičky
  • žampiony
  • kopr
  • ev. tenké plátky uzeného masa

Postup:

1. PŘÍPRAVA: Zelený chřest očistíme, ulámeme dřevnaté konce a blanšírujeme ve vodě se solí cca 3 minuty. (video návod na blanšírování najdete na https://youtu.be/HbPTT6O1xLg)

2. Připravíme si houbový vinagrette: Žampiony, najemno nakrájenou šalotku a stroužky česneku orestujeme na rostlinném oleji.

3. Přidáme balsamico, Kikkoman omáčku, třtinový cukr a celou směs svaříme.

4. Dále si nachystáme majonézu s parmezánem: Žloutky, dijonskou hořčici a ocet promícháme, postupně přiléváme rostlinný olej a vyšleháme v majonézu.

5. Přidáme najemno nastrouhaný parmezán a česnek – dle chuti.

6. V případě potřeby dochutíme solí. Chřest smícháme s houbovým vinagrette a podáváme společně s majonézou.

7. Na dozdobení použijeme plátky čerstvého chřestu, ředkviček, žampionů, kopru, případně tenkých plátků uzeného masa.


Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody