Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Fenyklovo-jablečný salát

Fenyklovo-jablečný salát

Počet porcí: 5
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

 
  • 450 g čerstvého fenyklu
  • 200 g bílé cibule
  • 3 g soli Fleur de Sel
  • 150 g extra panenského olivového oleje
  • 500 g jablek Granny Smith
  • 50 g třtinového cukru
  • 75 g citronu (na šťávu)

Postup:

1. Fenykl nakrájíme na tenké plátky, které namočíme do studené vody s ledem a citronem, aby nezčernaly.

2. Z olivového oleje, citronové šťávy, cukrového rozvaru (svařený cukr s vodou 1:1) a soli vymícháme emulzi.

3. Těsně před podáváním zbavíme jablka jádřinců a nakrájíme je na plátky, cibuli nakrájíme na tenké nudličky.

4. Na závěr vše promícháme v misce s připravenou emulzí. 


Náš tip: Salát je vhodnou přílohou k pečenému uzenému kolenu – recept naleznete zde


Tipy ze Sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce