Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Italská panzanella

italska_panzanella-400

Počet porcí: 8
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • ZÁKLAD: 1500 g rajčata mix barevná
  • 250 g rajčata masitá
  • 500 g okurky salátové
  • 200 g cibule červená
  • 1000 g italský chléb
  • 200 g olej olivový extra panenský
  • 50 g bazalka čerstvá
  • DRESINK: 200 g ocet vinný červený
  • 10 g sůl kamenná
  • 150 g cukr krupice
  • 30 g česnek čerstvý
  • 200 g olej olivový extra panenský
  • DOPLNĚK: 200 g olej olivový extra panenský

Postup:

1) Příprava dresinku (cca 5 minut): Do vyšší nádoby nalijeme ocet, přidáme sůl, cukr, stroužky česneku a rozmixujeme na pyré, které poté vymícháme s olivovým olejem.

2) Příprava chleba (cca 5 minut): Den starý italský chléb natrháme na větší kusy a opečeme v troubě ( 200 °C) nebo salamandru dozlatova. Při servírování pokapeme
olivovým olejem.

3) Příprava rajčat (cca 5 minut): Omytá rajčata nakrájíme na různé tvary - dle druhu. U velkých rajčat odstraníme bubáček.

4) Servírování: V misce lehce smícháme nakrájená rajčata s cibulí nakrájenou na měsíčky, ochutíme dresinkem a necháme asi 4–5 minut odležet. Rajčata pustí šťávu, a salát je tak chutnější. Poté je prohodíme s opečeným chlebem a servírujeme na talíř. Salát doplníme velkým množstvím lístků bazalky. Nakonec celý salát ještě pokapeme kvalitním olivovým olejem.


Komentář kuchaře: Salát můžeme doplnit ančovičkami nebo pečenými loupanými paprikami.


Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody