Postup:
1. 1 500 g očištěné a omyté mrkve odšťavíme.
2. Šťávu přivedeme k varu a na malém příkonu redukujeme na minimální množství (cca 5 cl).
3. Zbývající mrkev nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme zredukovanou, přes plátno přefiltrovanou šťávu, ochutíme šťávou z citronu, cukrem a promícháme.
4. Oloupaná jablka nakrájíme šikmými řezy na 3mm plátky a vykrajovátkem vytvoříme kolečka, která vložíme do misky se šťávou.
5. Tvořítkem vykrojíme kuličky a také je ponoříme do šťávy. Vodu přivedeme k varu, přisypeme ovogel, rozmícháme a dále nevaříme.
6. Na pracovní desku položíme jablkové kolečko s vykrajovátkem. Malou lžičkou vložíme do tvořítka ochucenou mrkev a jemně stlačíme.
7. Na povrch přeložíme opět kolečko jablka a palcem výrobek vytlačíme na pracovní desku.
8. Povrch jablka potřeme ovogelem. Na talíř přeložíme sesazený salát s jablky, pokrm doplníme plátkem z čerstvé mrkve a jablečnou kuličkou potřenou ovogelem.