Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Mrkvový salát s jablkem

mrkvovy_salat_s_jablkem-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★ 
Čas přípravy: 1 - 1,5 hodiny

Ingredience:

 
  • 2 000 g mrkve Metro Chef
  • 100 g citronu Metro Chef (na šťávu)
  • 50 g krupicového cukru
  • 450 g jablek Granny Smith
  • 50 g ovogelu
  • 100 ml vody

Postup:

1. 1 500 g očištěné a omyté mrkve odšťavíme.

2. Šťávu přivedeme k varu a na malém příkonu redukujeme na minimální množství (cca 5 cl).

3. Zbývající mrkev nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme zredukovanou, přes plátno přefiltrovanou šťávu, ochutíme šťávou z citronu, cukrem a promícháme. 

4. Oloupaná jablka nakrájíme šikmými řezy na 3mm plátky a vykrajovátkem vytvoříme kolečka, která vložíme do misky se šťávou.

5. Tvořítkem vykrojíme kuličky a také je ponoříme do šťávy. Vodu přivedeme k varu, přisypeme ovogel, rozmícháme a dále nevaříme.

6. Na pracovní desku položíme jablkové kolečko s vykrajovátkem. Malou lžičkou vložíme do tvořítka ochucenou mrkev a jemně stlačíme.

7. Na povrch přeložíme opět kolečko jablka a palcem výrobek vytlačíme na pracovní desku.

8. Povrch jablka potřeme ovogelem. Na talíř přeložíme sesazený salát s jablky, pokrm doplníme plátkem z čerstvé mrkve a jablečnou kuličkou potřenou ovogelem.

 

 

 

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež