Postup:
Příprava dresinku (cca 7 minut):
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Do vyšší nádoby nalijeme olivový olej, přidáme dijonskou hořčici, nakrájenou cibuli s česnekem, vinný ocet a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme do hladké konzistence.
2. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zamixujeme lístky čerstvého tymiánu.
Příprava tuňáka (cca 40 minut):
1. Dobře vychlazeného tuňáka očistíme a vykrojíme váleček, který zabalíme
do potravinové fólie, dobře zatáhneme a necháme asi 30 minut v chladničce.
2. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zamixujeme lístky čerstvého tymiánu.
Příprava salátu (cca 30 minut):
1. Dobře omyté brambůrky vložíme na pečicí papír a pečeme asi 15 minut v troubě na 160 °C. Jemné fazolky na koncích skrojíme a krátce spaříme v zeleninovém vývaru „na skus“. Po vyjmutí je vložíme do studené vody. Fazolky si tak uchovají krásně zelenou barvu.
2. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné výseče. Oba saláty omyjeme. Listy ledového salátu natrháme na kousky, římský rozebereme na jednotlivé listy a seřízneme konce řapíku. Kapary a ančovičky necháme okapat na jemném cedníku, stejně tak i černé olivy.
3. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku překrájíme šikmými řezy. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Petržel omyjeme a lístky otrháme.
Servírování:
1. Na studený talíř postupně naaranžujeme veškerou zeleninu, a to od nejtvrdší až po nejkřehčí. Nejdříve pokládáme brambůrky, rajčata, fazolky, cibuli,
pak přijdou na řadu listy salátů, olivy, kapary, jarní cibulka a lístky petržele. Opečené plátky tuňáka pokapeme olivovým olejem a přiložíme k salátu.
2. Na závěr položíme na salát překrojené vejce. Při aranžování dbáme nejen na barevné sladění, ale hlavně na zachování charakteru jednotlivých druhů zeleniny. Hotový salát servírujeme s připraveným dresinkem, který v tomto případě podáváme zvlášť.