Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Růžičková kapusta s hlívou ústřičnou

Růžičková kapusta s hlívou ústřičnou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 750 g růžičkových kapustiček
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 200 g másla (82 %)
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 15 g kamenné soli

Dresink:

 
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 20 ml jablečného octa
  • 45 g dijonské hořcice
  • celý černý pepř, sůl

Doplňky:

 
  • 200 g pancetty
  • 50 g polníčku
  • 30 g medu

Postup:

Příprava kapustiček:

1. Kapustičky očistíme, košťály odkrojíme a sloupneme vrchní listy. Poté kapustičky podélně rozpůlíme, poklademe řezem dolů do rozehřáté suché pánve a opečeme je do hnědé barvy.

2. Do pánve přidáme natrhanou hlívu a zprudka opečeme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo, sůl a vývar, který necháme krátce zredukovat, a salát můžeme podávat.


Příprava dresinku:

1. V misce smícháme jablečný ocet, trošku dijonské hořčice, sůl a čerstvě mletý pepř. Nakonec přidáme trošku olivového oleje a znovu pořádně zamícháme.


Servírování:

1. Na talíř nejprve naneseme dresink, pak přiložíme na skus opečenou růžičkovou kapustu, plátky slaniny a hlívu ustřičnou. Nakonec přidáme polníček a vše zakapeme medem.


Poznámka: Salát z růžičkové kapusty můžeme při servírování kromě polníčku doplnit například lahůdkovou cibulkou, čerstvým kerblíkem či salátem frisée. Chuť dresinku můžeme zase zvýraznit např. balzamikovým vinným octem.



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina