Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Salát Caesar s grilovaným kuřetem

Salát Caesar s grilovaným kuřetem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 3 hodiny

Ingredience:

Příprava salátu:

 
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • Knorr Professional
  • 50 g Essence Kuřecí bujón
  • 400 g Římský salát
  • 250 g Parmezán
  • 100 g Panko strouhanka
  • 10 ks Vejce
  • 3 ks Vejce, na obalování

Servírování:

 
  • 400 ml Hellmann’s Dresink Caesar
  • Prach ze slaniny k ozdobení

Postup:

Salát:

1. Kuřecí prsa pomažte esencí a ogrilujte na pánvi.

2. Salát očistěte a rozdělte na menší části.

3. Připravte obalovací směs. Část parmezánu nastrouhejte na jemném sítu a promíchejte se strouhankou panko.

4. Vejce rozklepněte do mírně vroucí vody s octem, po několika vteřinách jemně vyjměte a ochlaďte ve studené vodě. Vejce (3 ks) rozšlehejte, Okapaná ochlazená vejce obalte v panýrovací směsi a chvíli smažte v hlubokém tuku, až získají zlatavou barvu.

5. Kuře nakrájejte na tlusté plátky.


Servírování:

1. Salát jemně pokropte dresinkem Caesar, uložte na talíř spolu s kuřetem, smaženým vejcem a hoblinami z nastrouhaného parmezánu.

2. Ozdobte chipsy z bagetky, prachem ze slaniny a ještě trochou dresinku Caesar.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež