Postup:
Příprava salátu:
1. Brambory i se slupkou uvaříme doměkka a poté rozpůlíme.
2. Fazolové lusky nakrájíme našikmo na kousky a spaříme je na skus.
3. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a těsně před podáváním nakrájíme na čtvrtky.
Příprava zálivky:
1. Všechny suroviny na zálivku, tj. olivový olej, ocet, hořčici, česnek a bílou cibuli vymixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem.
Dohotovení salátu a servírování:
1. V misce smícháme brambory, fazolky, pokrájená rajčata, olivy a červenou cibuli a vše promícháme společně se zálivkou.
2. Talíř vyložíme listy salátu, do středu navršíme připravenou směs, navrch rozebereme na větší kusy tuňáka a poklademe čtvrtkami vajec.