Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Salát z fialových brambor s marinovaným pstruhem a křenovým crème fraîche

salat-z-fialovych-brambor-s-marinovanym-pstruhem-400

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

Salát:

 
  • 200 g fialové brambory

  • 40 g dijonská hořčice

  • 40 ml olivový olej

  • 30 g cukr

  • 50 ml ocet

  • 30 g sůl

  • 50 g voda

  • 5 g fenyklová semínka

  • 5 g koriandrová semínka

  • 100 g šalotka

Marinovaný pstruh:
 
  • 200 g pstruh lososovitý filet

  • 30 g sůl

  • 60 g cukr

  • 10 g fenyklová semínka

  • 10 g koriandrová semínka

Crème fraîche:
 
  • 150 g crème fraîche

  • 30 g křen strouhaný

  • 20 g citronová štava

  • sůl

Dozdobení:
 
  • 30 g fenykl

  • 1 g kopr

  • 1 g kerblík

Postup:

Příprava:

1. Filet ze pstruha lososovitého důkladně očistíme a namarinujeme.

2. Posypeme směsí: sůl, cukr, koriandrová a fenyklová semínka. Pstruha v této směsi důkladně obalíme a necháme marinovat 40–60 minut v lednici.

Začneme tvořit další komponenty chodu.

Picklovaná šalotka:

1. Šalotku nakrájíme na jemné plátky.

2. Svaříme ocet, vodu, lžíci cukru, 1/2 lžíce soli a lžičku fenyklových a koriandrových semínek.

3. Šalotku zalijeme touto směsí, přikryjeme a necháme odležet minimálně 40 minut, ale klidně i přes noc.

Křenový crème fraîche:

1. Crème fraîche smícháme s čerstvě nastrouhaným křenem, zakápneme citronem a osolíme. Důkladně promícháme.

2. Nachystáme si na jemné plátky nakrájený fenykl, který zakápneme olivovým olejem a osolíme. Připravíme si také zelené bylinky na dozdobení.

3. Ve slané vodě uvaříme brambory ve slupce. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky.

4. Připravíme si vinagrette ze 2 lžic dijonské hořčice, zbytku picklovacího nálevu (cca 50 ml) a olivového oleje. Důkladně promícháme a nalijeme na brambory. Necháme marinovat minimálně 30 minut.

5. Vytáhneme z lednice filet pstruha. Omyjeme pod studenou vodou a osušíme.

Servis:

1. Na talíř poklademe brambory a nakrájeného pstruha na cca 1 cm široké plátky.

2. Přidáme crème fraîche, fenykl, picklovanou šalotku a dozdobíme bylinkami.



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina