Postup:
Příprava:
1. Filet ze pstruha lososovitého důkladně očistíme a namarinujeme.
2. Posypeme směsí: sůl, cukr, koriandrová a fenyklová semínka. Pstruha v této směsi důkladně obalíme a necháme marinovat 40–60 minut v lednici.
Začneme tvořit další komponenty chodu.
Picklovaná šalotka:
1. Šalotku nakrájíme na jemné plátky.
2. Svaříme ocet, vodu, lžíci cukru, 1/2 lžíce soli a lžičku fenyklových a koriandrových semínek.
3. Šalotku zalijeme touto směsí, přikryjeme a necháme odležet minimálně 40 minut, ale klidně i přes noc.
Křenový crème fraîche:
1. Crème fraîche smícháme s čerstvě nastrouhaným křenem, zakápneme citronem a osolíme. Důkladně promícháme.
2. Nachystáme si na jemné plátky nakrájený fenykl, který zakápneme olivovým olejem a osolíme. Připravíme si také zelené bylinky na dozdobení.
3. Ve slané vodě uvaříme brambory ve slupce. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky.
4. Připravíme si vinagrette ze 2 lžic dijonské hořčice, zbytku picklovacího nálevu (cca 50 ml) a olivového oleje. Důkladně promícháme a nalijeme na brambory. Necháme marinovat minimálně 30 minut.
5. Vytáhneme z lednice filet pstruha. Omyjeme pod studenou vodou a osušíme.
Servis:
1. Na talíř poklademe brambory a nakrájeného pstruha na cca 1 cm široké plátky.
2. Přidáme crème fraîche, fenykl, picklovanou šalotku a dozdobíme bylinkami.