Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Zeleninový salát s jahodami, bílým a zeleným chřestem

zeleninovy_salat_s_jahodami_chrestem-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 1,5 hodiny

Ingredience:

 
  • směs listových salátů (dubový, lollo
    rosso, lolo biondo, radicchio, ledový,
    listy červené řepy, rukola)
  • cherry rajčata
  • 12 křepelčích vajec
  • 8 výhonků zeleného chřestu
  • 8 výhonků bílého chřestu
  • 4 větší jahody
  • 4 tortilly

    ZÁLIVKA:
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • 1 polévková lžíce medu
  • ocet
  • sůl, černý pepř

Postup:

1. Připravíme dvě porcelánové nebo skleněné misky stejných rozměrů a jednu z nich vyložíme tortillou.

2. Druhou misku položíme na tortillu a přebývající okraj odřízneme.

3. Misky vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme 15– 20 minut. Poté necháme vychladnout, oddělíme a získáme tortillovou misku na salát.

4. Zelený chřest neloupeme, pouze odlomíme konco (můžeme je použít později např. na polévku).

5. Vložíme ho do vroucí osolené vody (lze doplnit cukrem a kouskem másla) a blanšírujeme cca 3 minuty podle síly chřestu. Poté vyjmeme a zchladíme ve vodě s ledem. 

6. Bílý chřest oloupeme a blanšírujeme 6–10 minut.

7. Smícháme majonézu, dijonskou hořčici, med, sůl a pepř. Směs salátů natrháme na kousky, přidáme zálivku a chřesty nakrájené na kolečka (bez hlaviček) a vše promícháme. 

8. Poté připravíme pošírovaná křepelčí vejce. 

9. Salátovou směs vložíme do tortillové misky, ozdobíme podélně rozřízlými hlavičkami chřestu, cherry rajčaty a jahodou a přidáme pošírovaná vejce.

 

TIP: DO VODY NA VAŘENÍ ZELENÉHO CHŘESTU NIKDY NEPŘIDÁVÁME CITRON – CHŘEST BY ZTRATIL SVOJI TYPICKOU BARVU.

 

 

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež