Bramboráky s bílím zelím

Bramboráky s bílím zelím
Doba přípravy2 hod
NáročnostStředně těžká
Počet porcí8

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1kg
brambor (uvařené ve slupce)
500g
hrubá mouka
200g
slanina
2ks
vejce
5
lžic mouky
4
žloutky
1
menší kapusta
1
cibule
sůl
pepř
kmín
vejce na potření

Postup přípravy

1. Kapustu zbavte košťálu, rozdělte na lístky a dobře properte.
2. Z osušených listů vykrojte tuhá žebra a nakrouhejte je na drobno. V pánvi rozehřejte slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk.
3. Přidejte nasekanou cibuli, osolte a nechte zesklovatět. Přidejte kapustu, znovu osolte, okmínujte a společně poduste.
4. Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo propasírujte v lisu na brambory na pomočenou pracovní desku. Přidejte mouku, žloutky a dobře osolte.
5. Vypracujte těsto a vyválejte ho na obdelníkový plát silná asi 0,5 cm. Přidejte náplň, srolujte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě rozehřáté na 190 °C asi 30 až 35 minut.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na bezmasé pokrmy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je