Pečená křepelka na divoko s máslovými noky s sušeným ovocem

PEČENÁ KŘEPELKA NA DIVOKO S MÁSLOVÝMI NOKY S SUŠENÝM OVOCEM
Doba přípravy2 hodiny
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
3kg
křepelky
15g
sůl
250g
anglická slanina
1g
celý černý pepř
200g
cibule
50g
máslo
600g
domácí drůbeží vývar
40g
citron
50g
sušené višně
50g
sušené meruňky
50g
sušené švěstky
5g
sůl
1000ml
polotučné mléko
100g
máslo
20g
sůl
600g
výběrová hrubá mouka
200g
žloutky
0,5g
mletý muškátový květ
100g
máslo na potření

Postup přípravy

Příprava masa a šťávy:
1. Křepelky očistíme od zbytků peří, osolíme je i v dutině břišní, založíme křídla, tělo obalíme plátky slaniny a svážeme provázkem.
2. Vložíme je na pekáč vyložený nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme celý pepř, polovinu sušeného ovoce, mírně podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C.
3. Křepelky pečeme pod pokličkou, jakmile změknou, poklici odebereme a dopékáme je do zlatavé barvy.
4. Poté je vyjmeme z výpeku, necháme vychladnout a odstraníme provázek.
5. Výpek vyrestujeme na tuk, zmírníme teplotu, zaprášíme moukou a šťávu orestujeme do tmavě zlaté barvy. Poté ji zalijeme studeným vývarem, rozšleháme metlou a necháme provařit asi 15 minut.
6. Přecedíme přes cedník a dochutíme citronovou šťávou.
7. Na části másla orestujeme druhou polovinu sušeného ovoce, které použijeme jako vložku do šťávy.
8. Na závěr ji zjemníme zbývajícím vychlazeným máslem.
Příprava máslových noků:
1. Do kastrolu nalijeme mléko, ochutíme je solí a muškátovým květem, přidáme máslo a přivedeme k varu.
2. Do vroucího mléka rychle přisypáváme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny kastrolu.
3. Hladké těsto necháme vychladnout a poté do něj postupně vmícháme žloutky.
4. Z těsta lžícemi vytvarujeme noky, které vaříme na páře nebo ve vodě asi 5 minut.
5. Uvařené noky potřeme máslem a necháme zchladnout.
Servírování:
Na nahřátý talíř k levé straně servírujeme napařené máslové noky a k nim přiložíme rozpečené křepelky. Celý pokrm podlijeme připravenou šťávou s ovocem.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Recepty se zvěřinou
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je